Metallisering

Metallisering kan være noget af det mest effektive og bedste inden for overfladebehandling, hvilket også gør, at vi stærkt anbefaler netop dette. Hos Koldig Coat tilbyder vi to forskellige typer af metallisering, nærmere bestemt metallisering med 85/15% aluminium- og zinktråd, samt aluminiumstråd med 99,5% renhed.

Som nævnt, så metallisering en meget anbefalelsesværdig og effektiv måde at overfladebehandling. Ved at smelte belægningen på et emne, så får man en uovertruffen holdbarhed og markant forlænget levetid.

Herudover er denne type belægning også som skabt til at modstå slagkraft, og giver samtidig malingen en langt bedre vedhæftning, end det normalt er tilfældet.

Som de første i Danmark, så fik vi intet mindre end 4 medarbejdere certificeret til at udføre aluminiums-metallisering i 2014. Du kan altså roligt regne med at få topkvalitet, når du vælger metallisering i Esbjerg fra Koldig Coat.

Sådan arbejder vi med metallisering i Esbjerg

Hos Koldig Coat er vi altid grundige og enormt kvalitetsbevidste. Derfor er metallisering hos os en proces, der indeholder flere forskellige faser. Blandt andet starter vi med at fjerne alle former for olie, salt og andre former for skidt og snavs fra overfladen.

Herefter sikrer vi os, at emnet har den korrekte og nødvendige ruhed, der skal ligge et sted mellem 80-120 μm. Denne ruhed sikrer at metalliseringen har den optimale effekt. En måde at gøre dette på er eksempelvis ved sandblæsning med stålgrit, der giver den optimale rughed og de bedste muligheder for en perfekt vedhæftning.

Herefter begynder vi de termiske sprøjteprocesser, der er selve metalliseringen, hvor vi bruger en af den førnævnte tråde. Dette sker med en såkaldt lysbue, hvor metalliseringen sker ved hjælp af intet mindre end 5500 graders varme.

Derfor skal du vælge metallisering

Vi har flere gange nævnt, at vi er store fortalere for metallisering, men hvorfor forholder det sig egentlig sådan? Metallisering er en rigtig god alsidig korrosionsbeskyttende behandling, især til større konstruktioner af stål.

Herudover kan du også selv vælge, hvor tykt et lag du ønsker, hvilket giver store muligheder for at få lige præcist den hårdhed på emnet, som du har behov for.

Når du vælger metalliseringen, så opnår du også den store fordel, at der ikke kommer nogen reaktion mellem de forskellige metaller. Dette sikrer, at der ikke sker nogen metallisk vedhæftning mellem zink og stål.

Vi anbefaler herudover, at man foretager en maling af emner efter endt metallisering, da det øger emnets korrosionsbeskyttelse.